Danske kapers

Grønlangkål & barndomsminder

Grønlangkål og kogt skinke er så dejligt dansk.

Det minder mig utroligt meget om søndagsmiddagen, hos mine bedsteforældre da jeg var mindre. Min mor havde flettet min søsters og mit, lange hår til tykke fletninger og vi havde fået den bordeaux røde fløjlskjole på, som min mor selv havde syet.

Så der stod vi så alle 3 og ventede pænt, til min morfar kom og hentede os. Duften af den dejlige mad da vi ankom, vores lille familie samlet om den gode mad, søndagshyggen, min oldemor der altid skulle se Dollars efter maden – og os børn der fik læst højt af min mor foran pejsen. Alt dette står stadig friskt i min hukommelse, når jeg selv står og kokkerere kål, på bedste mormor-vis (det er lige før jeg fletter håret – og tager fløjlskjole på igen).

Det er nemt at lave – og det smager så godt! (I dag springer jeg godt nok den gammeldaws stuvning over – og kommer fløde i)

Frisk_Dansk_Groenkaal

Opskrift
Frisk grønkål (økologisk eller det fra haven)
Muskatnød
Salt & peber
Boullion
Fløde

What to do:
Sæt en gryde med let saltet vand over
Rengør den friske grønkål
Kog grønkålen i ca. 15 min.
Kom kålen i en si – og skyld med kold vand
Knu kålen (pres vandet ud af kålen)
Hak den groft eller fint (alt efter hvad du kan lide)
Kom kålen i en gryde med lidt vand og noget boullion
Lad det simre lidt – og kom fløde i
Smag til med salt, peber og revet muskatnød

Husk flettet hår og bordeaux rød kjole ? enjoy 🙂

 

 

 

 

 

 

Og du kan altid følge mig og bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og Bloglovin. Du er også altid velkommen til at lægge en kommentar eller en hilsen her under.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danske kapers