Gulv mysteriet

Tømrerlus & brækjern

Jeg ved ikke om du nogensinde har prøvet at fjerne et gammelt linoleumsgulv?! Det jeg laver i lejligheden for tiden, er lidt i samme blodgade.
Som jeg har skrevet før, har de tidligere ejere, for at rettet gulvet nogenlunde op, lagt noget gulvspartelmasse under de store gulvpladerne, hvilke betyder hårdt arbejder (og ømme fingre) for at få det væk.

Spartelmassen minder allermest om en kalk-agtige masse. Under den kalk-agtige masse, sidder der de fleste gange også nogle metalkramper, for at holde nogle tynde” pap” plader yderligere på plads.

Ham den lange og jeg, er dog heldige (hvis man kan kalde det det) at vores gulv, er efter den tid, hvor man brugte den slags. Så det går en smule (hmm..) nemmere for os “bare” at skulle hive nogle store,- og små søm op.

Jeg indrømmer dog, at jeg efter søndagens slid, er temmelig ØM i hele kroppen. Jeg er stiv i nakken, min ryg værker – og jeg har fået den største tømrerlus på min lillefinger. Alt i alt en helt almindelig dag, når man er ved at få skik på en gammel dame (læs… lejligheden).

Hvad_der_gemmer_sig_under_spartelmassen

Det meste af tiden har jeg ligget på knæ, med et brækjern i hånden og har forsøgt at få den gamle gulvspartel-masse af, som har sidder der i en del år.
Herudover er der rigtig mange søm der skal trækkes op af gulvet, samt nogle tynde pap-lignede-plader, der også skal fjernes. Det støver helt vildt, men jeg synes egentlig at resultatet pt. ser ud til at blive meget godt.

Handywoman_laver_gulv

Opskriften på et godt resultat, er masser af tålmodighed, god tid, hård hud på hænder og fingre (og et par gode knæbeskyttere?) Nogle steder sidder gulvspartelmassen dog løst og er super nemt at få af (Jubii) men der hvor gulvbrædderne virkelig er skæve, er der en meget tyk spartelmasse, som er en EVIGHED om at komme af.

Jeg har forsøgt at lave en lille håndholdt video, af hvordan det ser ud indtil videre, se med her:

Syndes du at det er helt skørt det her? Altså at vi ikke bare lægger et nyt gulv på og så er det gulv tip top færdigt?

Jeg ved slet ikke om det her er spild af tid, men nu er vi, eller jeg, ligesom i gang ik …:)

Mere af mig og min mange projekter, så kan du altid følge bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og Bloglovin

//

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulv mysteriet