Velkomstdrink på mælkebøtteblomster

Glutenfri rarbarbertærte med lakrids

Min køkkenhave bugner af søde nye rabarber, så jeg har plukket en stor portion til en lækker tærte.Rarbarber_lakridspulver_vanilliestang

Fyld
140 gr. Sukker (gerne økologisk eller rørsukker)
2 tsk. lakridspulver
en ½ økologisk vaniljestang
2 spsk. Maizena – eller kartoffelmel (hvad du nu lige har ved hånden)
500 gr. Rarbarber (ish..- du kan sagtens bruge flere rarbarber)

Skær rarbarberne i små stykker. Vend dem med sukker, kartoffelmel og lakridspulver. Lad det stå og trække i ca. 20 min. (rører lidt rundt af og til)

Rarbarber_med _sukker_og_kartoffelmel

Imens de trækker laver du din mørdej.. og tænder for ovnen på 200 grader.

 Mørdej
150 gr. koldt økologisk smør
150 gr. økologisk boghvedemel (Du kan også bruge normalt mel)
1 spsk. økologisk sødmælk
1 spsk. sukker

Skær smørret i små stykker, kom det i en skål med mel, sødmælk og sukker. Her skal du bruge dine hænderne til at samle ingredienserne med.
Moedej_undervejs

Jeg bruger AMA bagespray til at smøre en tærteform med. Har du ikke sådan en smart spray 🙂 kan du sagtens bruge smør i stedet for.


(Hvis du har tid og lyst, kan du tage lidt dej til side og lave lidt pynt oven på kagen) Faerdig_mørdej

Lav en kugle ud af dejen og mas den flad som en pandekage. Læg dejen i midten af tærteformen, tryk dejen flad med hånden og brug dine finger til at trykke dejen op kanterne.
©2014 Chicken & Stilettos

Kom dit fyld i tærteformen og bag tærten på nederste ovnrist i 30 min.
Bagt_rarbarbertærte

Lad tærten køle lidt af før du server den med vaniljeis eller flødeskum.

Du kan altid følge mig og bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og Bloglovin. Har du et par bage fif i “bage”hånden, så del gerne dine historie/idéer her på bloggen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkomstdrink på mælkebøtteblomster