Ingefær & mynte shot

Vaniljekranse med økologisk citron

Ingen jul uden vaniljekranse og som gammel konditor har jeg selvfølgelig en super lækker opskrift i ærmet på nogle sprøde og meget smagfulde af slagsen.

Opskrift

  • 1 vaniljestang
  • 180 gr. sukker
  • Skallen fra 2 økologiske citroner (kun det gule)
  • 75 gr. mandler
  • 200 gr. økologisk smør (tempereret)
  • 1 økologisk æg
  • 250 gr. økologisk hvedemel

Sådan gør du:
1. Vask citronerne og tør dem. Riv skallen ned i en skål.
2. Kom mandlerne (med den brune skal) i en blænder og blænd dem til en fin mandelmel. Kom det sammen med citronskallen.

Luksus_Vaniljekranse-006 Luksus_Vaniljekranse-005

3. Blænd sukker og vaniljestangen, så du laver din egen vaniljesukker.
4. Kom det i skålen med mandelmelet, citronskallen og kom det tempererede smør i. Rør det sammen med ægget.
6.Tilsæt til sidst hvedemelet og rør det hele godt sammen.
7. Kom den bløde dej i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt dine vaniljekranse ud på bagepapir. Lav dem i den størrelse du kan lide, men en 5 cm. i diameter er en god strøelse. Du kan også lave små hjerter som du kan se her på mine billeder.

Luksus_Vaniljekranse-003 Luksus_Vaniljekranse-004

8.Bag vaniljekranse ved 200° til de er gyldne – ca. en 10 min.
9.Afkøl dine sprøde vaniljekranse på bagerist og opbevar dem i et stort glas. Det er fint og ser meget dekorativ ud. Har du ikke et glas, kan du også opbevare dem i en dåse

Luksus_Vaniljekranse-1 Luksus_Vaniljekranse

Tak fordi du læser med. Du kan også følge bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingefær & mynte shot