Vaniljekranse med økologisk citron
Ingen jul uden vaniljekranse og som gammel konditor har jeg selvfølgelig en super lækker opskrift i ærmet på nogle sprøde og meget smagfulde af slagsen.
Opskrift
- 1 vaniljestang
- 180 gr. sukker
- Skallen fra 2 økologiske citroner (kun det gule)
- 75 gr. mandler
- 200 gr. økologisk smør (tempereret)
- 1 økologisk æg
- 250 gr. økologisk hvedemel
Sådan gør du:
1. Vask citronerne og tør dem. Riv skallen ned i en skål.
2. Kom mandlerne (med den brune skal) i en blænder og blænd dem til en fin mandelmel. Kom det sammen med citronskallen.
3. Blænd sukker og vaniljestangen, så du laver din egen vaniljesukker.
4. Kom det i skålen med mandelmelet, citronskallen og kom det tempererede smør i. Rør det sammen med ægget.
6.Tilsæt til sidst hvedemelet og rør det hele godt sammen.
7. Kom den bløde dej i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt dine vaniljekranse ud på bagepapir. Lav dem i den størrelse du kan lide, men en 5 cm. i diameter er en god strøelse. Du kan også lave små hjerter som du kan se her på mine billeder.
8.Bag vaniljekranse ved 200° til de er gyldne – ca. en 10 min.
9.Afkøl dine sprøde vaniljekranse på bagerist og opbevar dem i et stort glas. Det er fint og ser meget dekorativ ud. Har du ikke et glas, kan du også opbevare dem i en dåse
Tak fordi du læser med. Du kan også følge bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin.
Ingen kommentarer endnu