Smarte stiger

Nemmeste brød EVER!

Kender du de der dage, hvor man ikke rigtig når at få tøj på, men bare trisser rundt i nattøj hele dagen og hygger sig?  Sådan en dag er en god bagedag for mig, især hvis det er bagværk som ikke tager langt tid eller kræver, at jeg står i køkkenet hele dagen (..og så er det top hyggeligt).
Det må godt være sådan et brød, man lige smækker sammen på 10 min med hvad der nu er i køkkenskabet og så kommer i ovnen. Der kan det passe sig selv i en times tid – imens hele huset begynder at dufte skønt af nybagt brød.
Hvis du også har sådan en dag…. ja så har jeg opskriften på et skønt let-svampet stenalderbrød.

Sådan gør du
Læs opskriften nedenfor og se om du har hvad du skal bruge
Begynd med at tænde for ovnen på 160 grader (Varmluft)
Find en rugbrødsform frem og noget bagepapir.

Hvis du nu ikke har alle de ingredienser som du skal bruge hjemme i dit køkkenskab og du bare sååå gerne vil bage det her brød NU (Alså uden at skulle ud og handle,) så kan opskriften justeres.

Dejen skal ende på 600 gr. bestående af kerner og nødder. Så med andre ord, kan du faktisk komme lidt af hvert i.

 

 Tip – Hvis du skylder bagepapiret under lunkent vand, imens du krammer det….så passer det spot on ned i formen

Ingredienser

  • 150 gram græskarkerner
  • 150 gram solsikkekerner
  • 100 gram mandler – hvoraf 50 gram males til groft mandelmel
  • 100 gram hørfrø
  • 100 gram sesamfrø
  • En lille revet gulerod
  • 4 store økologiske æg
  • 1 dl økologisk olivenolie
  • 2 tsk maldon salt (du kan godt bruge andet salt, jeg er bare fan af maldon salt)

How to do it
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland dem sammen
Kom æg og olie i
Rør det hele godt sammen
Kom “dejen” i bageformen
Bag brødet midt i ovnen i ca. en time ved 160 grader
Lad brødet stå i formen og køle lidt af

Når brødet er kølet af, kan du skære det i skiver og komme det i fryseren,  måske lige med undtagelse af en enkelt skive eller to som du kan nyde med det samme.

Jeg er stor fan af en nem hverdag og derfor skærer jeg brødet i skriver og fryser det ned. På den måde har jeg altid velsmagende og frisk brød at byde på.
Det er ekstra godt, hvis det bliver let ristet på panden, dine gæster vil nyde at få lunt hjemmebagt brød.

Smutvej til nybagt brød i fine gule farver ? Brødmix fra Urtekram kan heldigvis online her

 

Af hele mit hjerte, tak fordi du læser med. Du kan også følge Chicken and Stilettos via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin. Indlæget indeholder affiliate links

 

2 kommentarer

  • Hej Janni,
    – ja det er et stenalderbrød med et twist, da jeg synes at det er for fedt ellers. Det lyder som en super lækker ide at blande de to grønsager.. fortæl endelig hvordan det gik 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni

    Lyder meget som stenalder brødet men go twist med gulerødderne 🙂 tror jeg prøver en udgave med revet gulerod og squash samt melede hørfrø og så hele mandler 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smarte stiger