En unik og meget personlig gave

Lad foråret spire på køkkenbordet

{Sponsoret af Friske Spirer}

Jeg er vokset op i et meget grønt hjem i Aarhus. Alt i mit barndomshjem var økologisk og jeg kan huske, at min mor var i en slags engros indkøbsforening, hvor hun købte stort ind hos Urtekram sammen med en masse andre familier. Når varerne ankom i store sække blev de vejet og fordelt i mindre portioner. Det var ret hyggeligt og en god måde at spare penge på den gang.

Det var ikke fordi det vrimlede med helsekostbutikker i 80érnes Aarhus, så måden at få økologi til nogenlunde fornuftige priser var at gå sammen og købe bla. kilovis af mandler,rosiner, mel, kerner og  bønner. Min mor var kæmpe fan af bønne,- og lucernespirer i ALT (vel og mærket også i madkassen).

Egentligt tror jeg, at vi var meget first mover på alt det biodynamiske og økologiske og den tendens har jeg taget med mig op igennem mit voksenliv.  Jeg er stadig kæmpe fan og bliver helt varm om hjertet når jeg ser, at spirerkasser og frø nu vinder frem igen som Urban gardning i hjemmet.

Det bringer så mange minder frem fra min barndom og ikke mindst de uendeligt mange ture til helsekosten for at købe ind til spirerkassen. Kassen dengang var en flot fætter i mørkegrøn plast (som af uransaglige årsager stadig lever den dag i dag) men den var ikke desto mindre fast inventar i køkkenet.

Derfor er det dejligt at se, at der nu kommer nye design og tiltag. Friskespirer.dk har lanceret en super fin Spireperle der er smuk, enkel og passer godt ind i et hvert køkken.

Jeg går ret meget op mad, interiør og design, så det ret lækkert at der her er tænkt over detaljerne i designet og looket er enkelt og stilrent.

Så hvis du, ligesom mig og er blevet hug på sådan en super smuk Spireperle, kan købes hos FRISKE SPIRER som også har mange forskellige økologiske spirerfrø som er pakket i fine lufttætte poser. På siden finder du også masser af inspiration, opskrifter mm. så det er bare med at komme i gang.

Jeg glæder mig til at eksperimenter med forskellige frø, linser og ærter og nyde en masse knasende spirer i min madlavning.  Det bliver dejligt igen at have en spirebeholder i køkkenet, som fast inventar.

Har du selv prøvet at dyrke spirer i en spirebakke, må du meget gerne dele dine bedste tips her under.

Af hele mit hjerte, tak fordi du læser med. Du kan også følge bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin. Indlæg indeholder affiliate links

   

3 kommentarer

 • Hej Stine. Tak for din fine omtale af min FRISKE SPIRER SpirePerle. Det har været en fornøjelse at skabe en smuk og moderne spirebeholder, så alle kan dyrke spirer i deres eget køkken.
  Fortsat god fornøjelse med din spiredyrkning <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk. Bolt

  Det ligner den min mor havde da jeg var lille ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tænker, den I har haft har været grøn og brun. Den var meget oppe i 70’erne. En fin lille, retor spirekasse. SpirePerlen er derimod helt gennemsigtig, så du kan se dine spirer indeni den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En unik og meget personlig gave