Kryddersnaps med rødgran

Rabarberkage med marcipan

Som tidligere konditor har jeg et par fif i ærmet, som jeg håber at du vil nyde godt af med denne opskrift på en dejlig sommerkage. Hånden på hjertet, så vil jeg godt love dig, at du med sikkerhed ikke kun laver denne kage en gang.

Jeg er stor fan af de nemme ting, som man kan kaste sig over i et køkken, men hvis det skal være nemt, skal det altså også været godt. Og netop den her rabarberkage er virkelig enkel og meget nem at lave og bedst af alt, så smager den så englene synger.

Ingredienser

Sådan gør du…

  • Tænd for ovnen på 180 grader
  • Skær top og bund af rabarberne og vask dem i koldt vand
  • Skær stænglerne ud, så det passer til den form, hvori du vil bage din kage
  • Rør smør, vaniljesukker og sukker godt sammen
  • Tilsæt marcipanen sammen med æggene, lidt efter lidt
  • Bland mel og bagepulver sammen og kom det i dejen
  • Kom dejen i en form med bagepapir i, eller i et smurt ildfast fad
  • Pres rabarberstænglerne ned i den bløde dej (som på billederne)
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 40-50 min. ved 180 grader (dejen skal være lysebrun)

rabarberkage-med-marcipan-raa

Den rå rabarberkage før den kommes i ovnen

Tryk stænglerne ned i dejen, før kagen bages

De næste 3 billeder er af den færdigbagte kage

faerdigbagt-rabarberkage-med-marcipan faerdigtbag-rabarberkage-med-marcipan-closeup

Kagen smager efter min mening bedst når den lun og har kølet lidt af ,så den kan skæres i pæne stykker, men den kan også nydes kold.  Den smager godt med en creme fraiche eller lidt is til.

Hvis du gerne vil bage glutenfri, har jeg før delt en lækker opskrift på min glutenfri rabarber tærte med lakrids her.

et stykke rabarberkage med marcipan

Af hele mit hjerte tak fordi du læser med 🙂 Du kan også følge bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin. Indlæg indeholder affiliate links

1 kommentar

  • Sisse

    Jeg har lige prøvet at lave kagen og hold nu KÆFT hvor er den go!!! Kæmpe tak for genial opskrift✨

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kryddersnaps med rødgran