Rabarberkage med marcipan

Projekt popup prop !

Jer der følger med på Instagram ved, at jeg i går havde noget af en kamp med en massiv stenvask, en boremaskine og en messingprop, som ikke ville passe sammen.

Sagen er kort fortalt, at jeg for noget tid siden købte en massiv stenvask på lauritz.com. Den kommer til at stå frit på et bord på mit badeværelse og skal passe sammen med en masse fine messing ting, såsom vandhane, vandlås, bundprop mm.

Desværre fik jeg en grim overraskelse, da det viste sig at størrelsen på bundproppen og hullet i vasken, ikke passede sammen, selvom begge ting var i standard mål. Der var en forskel på ca. 1 mm, ikke mere…. men nok til at jeg umuligt kunne få bundproppen til at passe.

Jeg skulle på en eller anden måde få skåret et større hul i stenvasken, eller selv slibe 1 mm. af nede i det hul, hvor messing proppen skal sidde.

Måske virker det underligt, at jeg vil bruge tid og kræfter på, at få problemet med vasken løst, fremfor at købe en ny bundprop som passer. Men det er sådan, at alt hvad vi skal bruge til to badeværelser, er indkøbt fra samme sted og i messing, derfor vil jeg gå meget langt, for at få det hele til at passe sammen, for jeg tror at resultatet bliver meget smukt.

Jeg talte med en stenhugger som oplyste mig om, at det var på eget ansvar, hvis han skulle lave et større hul i vasken, da den kunne flække.

Som mange af jer ved, er jeg ret handy, derfor gik jeg selv i krig med vasken, ikke med at skære et større hul, men med at slibe 1 mm. sten væk.  En tro på at alt går godt, gik det stille og roligt med at slibe hullet større, sammen med masser af vand på stenen, så den ikke blev for varm.

Selv om jeg er ferm på fingrene, har jeg aldrig stået og slebet en dyr stenvask før. Gennem hele prosessen har en stemme i mit hovede sagt; “pas på den ikke flækker… pas på den ikke flækker” !!

Rent faktisk føltes det som om, at jeg brugte det meste af min torsdag på at slibe og slibe. Pyha en dag og oven i det, ødelagde jeg også “ham på langes” boremaskine og mistede tålmodigheden en del gange.

Men frk. handywoman giver ikke så let op, så derfor kan jeg nu fremvise resultatet til jer her under

Vask og prop før sliberiet sten_vansk_med_messing_popupprop

Efter et par timer, passer proppen endelig i hullet i vaskensten_vansk_med_messing_popupprop-closeup

Popup proppen er nu monteret sammen med det topstykketsten_vansk_front

Nu glæder jeg mig til, at tale med smeden om at få lavet et råt bord, som vasken skal stå på.  Så gode tanker oven på en meget lang og meget frustreret torsdag.

sten_vansk_side

Af hele mit hjerte tak fordi du læser med 🙂 Du kan også følge bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkage med marcipan