Hjælp, jeg har fået Streptocarpus !

Konditorens helt vidunderlige Squashkage

Flere af jer der følger med på min instagram story, har spurgt om jeg ikke ville dele min opskrift på den økologiske Squashkage, som jeg bagte her den anden dag. Og selvfølgelig vil konditoren (altså mig) da det.

konditorens-vidunderlige-squashkage

Du skal bruge…
En stor skål – Håndmixer -Dejskraber – Rivejern – Bageform – Bagepapir
Tænd for oven på 175 grader

Ingredienser

  • 200 gr. økologisk smør – blød
  • 200 gr. Brun farin
  • 4 økologiske eller frilands æg
  • 200 gr. økologisk hvedemel (glutenfri version, brug boghvedemel)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids stødt nellike
  • ½ tsk. kardemomme
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 300 gr. groftrevet økologisk Squash
  • 80 gr. valnøddekerner – hakkede
  • 1½ dl. mørke rosiner

Topping

  • 200 gr. flødeost – naturel
  • 50 gr. blødt smør
  • 50 gr. flormelis
  • fintrevet skal fra 1 økologisk,- og usprøjtet citron
  • friskpresset citronsaft fra en ½ citron

Tip til pynten,  gem et par valnøddekerner og lidt citronskal i fine strimler

Sådan gør du…

  • Pisk smør og farin godt, i et par minutter og kom derefter 1 æg i af gangen, imens der piskes
  • Hak valnødderne og riv Squashen groft
  • Bland mel, kardemomme, nellike, kanel og bagepulver sammen
  • Vend de tørre ingredienser i smørblandingen med dejskraberen,
  • Kom derefter Squash, rosiner og valnøddekerner i dejen
  • Lav et stykke bagepapir som passer til din form
  • Skyld det under lunkent vand, ja ja den er godt nok 😉
  • Pres vandet af bagepapiret uden at det går i stykker og kom det nu bløde papir i din bageform
  • Kom dejen i en form (jeg bruger en firkantet form) men du kan også bruge en springform
  • Bag Squash kagen i ca. 1 time midt i ovnen ved 175 grader
  • Når der er gået en time så stik en skarp kniv ned mit i kagen, hænger der ikke dej ved, ja så er kagen done!
  • Lad kagen køle af i en times tid

konditorens-helt-vidunderlige-squashkage

Topping

  • Pisk smør og flormelis godt i et par minutter
  • Kom flødeosten i og pisk godt
  • Kom citronskallen i og derefter citronsaften i, men kun lidt efter lidt
  • Massen må ikke blive for flydende
  • Smør din topping ud på den kolde kage og pynt kagen som du lyster.
  • Evt. med lidt valnøddekerner og revet citronskal i strimler

konditorens-helt-vidunderlige-squashkage-med-blomsterkarse-blomter

Spørg endelig hvis der er noget du er i tvivl om og af hele mit hjerte tak fordi du læser med 🙂
/Stine

Du kan også følge bloggen via min YouTubekanal eller på InstagramFacebook og på Bloglovin.  

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp, jeg har fået Streptocarpus !