Den store snapse dyst!

God morgenmad til de kolde dage

Glutenfrigrød_og_friske_æbler

Efterår og kolde morgener på det lille landsted .. brrr det kræver alligevel en del af mig, for at komme ud af sengen. Der er fodkoldt og lidt fugtigt, i sådan et gammelt hus, men heldigvis er der ikke længe til, før vores VVS’er kommer og tilslutter vand i lejligheden.

Det glæder jeg mig bare sådan til, ! Det at kunne lave mad i mit nye (lange)køkken i byen med den fine bordplade.

Men en kølig morgen på landet, kan heldigvis nemt reddes, men en skøn morgenmad bestående af lækker grød.

For mig er morgengrød et dejligt minde fra min barndom. Det er et klart minde om besøget i den lokale Urtekram’s butik, efter forskellige gryn og korn. Det er et minde om den dejlig duft der bredte sig i huset, inden min søster og jeg stod op.

Men det er sandelig også et minde om min kræsne storesøster, som nærmest hver morgen var ved at dø over, at vi nu igen skulle have grød til morgenmad (yes.. glæden ved et øko hjem, før nogen vidste hvad øko det var). 

Men hvis du er, en ægte grød elsker ligesom mig, ja så er her mit bud på en dejlig let og glutenfri morgengrød. Enjoy og spørge endelig !

Hvis grøden bliver for klistret, kan du komme lidt mere mælk eller vand i den og så kan det ikke gå helt galt vel ?

Here goes:

  • Økologisk sødmælk
  • ½ dl. Glutenfri havregryn
  • ½ dl. Hirseflager
  • Vand og et nip salt
  • 1 æble og en håndfuld økologiske rosiner

Glutenfrigrød

Kom vand, gryn og et nip salt i en gryde og bring det til kogepunktet. Husk at røre rundt.Glutenfrigrød_forberedelse

Når grøden har kogt lidt tid ved svag varme, kom et sjat mælk i og friske æble stykker og lad dem koge med, i ca. 5-7 min.Glutenfrigrød_og_friske_æbler

Kom kanel-sukker og en klat smør på toppen. Enjoy

Glutenfrigrød_færdig

Hilsen Stine

Du kan også følge bloggen via min youtubekanal eller på InstagramFacebook og på Bloglovin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den store snapse dyst!