Kulturdage i Helsinki

Søde hjemmesyltede rødløg

Hvis du er den af den, der er så heldige at have rødløg i køkkenhaven, kan du meget nemt at lave hjemmesyltede rødløg,- og det kan gøres på mange måder. Hvis du ikke har dem i haven, så skynd dig ud og køb en masse dejlige økologiske rødløg, hos min lokale grønthandler.

Nedenfor finder du min opskrift på sød syltede,- og lidt stærke rødløg. Når du læser min opskrift, så husk på, at du i princippet kan du komme lige præcis hvad du ønsker, i dine syltede rødløg, eller du undlade det du ikke bryder dig om.

Kan man f.eks. ikke lide chili, kan den skiftes ud med hele sorte peberkorn. Hvis du aldrig har syltet før, er det her en god begynder opskrift, for den er lige til at gå til. For det behøver slet ikke at være svært, at komme i gang med at sylte. Bare kast dig ud i det !Rå_rødløg

Her får du min opskrift på syltede rødløg med smule kant og bid.

Du skal bruge

  • Økologiske rødløg
  • 1 del vand
  • 1 del eddike
  • 1 del sukker
  • Koriander frø
  • Dild frø
  • Tørret chili

Kom i gang:
Pil løgene og skær dem som du har lyst (enten i både eller ringe).
Giv vand, sukker, eddike, chili, koriander og dild frø et opkog.
Lad det småkoge i et par minutter, i en lille gryde under låg.
Kom løgene i – og lad blandingen koge videre under låg i ca. 8-10 minutter (det skal ikke bulderkoge).
Herefter kommer du blandingen i rene skoldede marmelade, skyllet med Atamon, så er man sikker på at det kan holde sig.
Hvis du ikke skal gemme dine syltede løg i flere måneder, kan du komme dem i rene glas og stille dem i køleskabet.

Der kan de ca. holde sig en uge.. mine forsvinder dog ret hurtigt efter de er lavet, men lad dem stå og sætte sig i ca. et døgns, så smager de altså bedst.Syltede_rødløg
Det blevet til et par glas – og de skal helt sikkert nok få ben at gå på.
Syltede_rødløg_på_glass

Spørg endelig, hvis er noget du vil vide og af hele mit hjerte tak fordi du læser med :)Du kan også følge bloggen via min YouTubekanal eller på InstagramFacebook og på Bloglovin. (Repost)

2 kommentarer

  • Alette

    Det ser super lækkert ud! Hvad plejer du at spise den til?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kulturdage i Helsinki