Danske kapers

Igen i år, har jeg plantet rigtigt mange tallerkensmækker (går også under navnet blomsterkarse) rundt omkring i den store landhave.
De er meget smukke at se på og så tiltrækker de masser af bier, hvilket er godt for haven og specielt for min køkkenhave.
Jeg bruger blomsterne i mine salater eller som pynt på kager. Men nu når sommeren går lidt på hæld og efteråret kigger frem, kan jeg med stor glæde høste de fine grønne frø.
En del af frøene tørrer jeg og gemmer til næste år, så jeg kan plante nye planter, en anden del sylter jeg som danske kapers. Win win 😉
Danske kapers How to do it?
- Skyl frøene godt i en skål med vand
- Dræn dem godt, og dup dem tørre i et rent vistestykke
- Kom frøene i en skål og bland dem godt med salt
- Sæt dem på køl et døgns tid
- Når de står et døgn, trækker saltet både væde og bitterstoffer ud af frøene. (Denne process bruges ofte når man sylter)
- Skyld frøene fri for salt og dup dem tørre igen, i et viskestykke
- Find 2-3 sylteglas frem der passer til den mængde frø du har samlet
- Skold glassene + låg i kogende vand og atamon.
Syltelagen:
- 1 dl eddike
- ½ dl vand
- ½ dl sukker
- 10 sorte peberkorn
- 1 tsk korianderfrø
- ½ tørret chili
- Giv det hele et opkog
- Kom frøene i glassene
- Hæld den varme lage over frøene
- Lad det hele trække i ca. 3 uger før de tages i brug
Tak til alle jer som læser med 🙂 Stine
Du kan også følge bloggen via min YouTubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin. (Repost)
Ingen kommentarer endnu