Efterårs mad - Nemme sellerifritter

Dag 1. i “byggebloggen” Carlsbergtesten

Det_roede_hus

Jeg er sådan indrettet at jeg nemt bliver begejstret, men ikke så nemt forelsket? eller so I thought.
For i de sidste par år, er det som om at universet har samlet sammen og bliver ved at overvælde mig.
Efter at have brugt en del måneder på at sætte vores Nørrebro lejlighed i stand, er jeg nu blevet forelsket i en gammel ?dame?. En lejlighed i et baghus i mit gamle hood (pisserenden). En gamle ?dame?, der trænger til kærlighed og hvor alderdommen i den grad har sat sine spor.

I 2013 begyndte et stort hold af dygtige håndværkere at gøre deres til, at få hende igennem den første helt store operation. Den gamle bygning fik nye vinduer, ny isolering og nyt tag. Hele facaden fik en smuk rød farve og året efter stod huset i sit stiveste puds.

Men selv om det ydre nu står knivskarp, skal der lidt mere til indenfor end blot en spand maling?
Derfor synes jeg at “byggeblog” klinger meget godt, også selvom der ikke skal bygges noget. Der har været MANGE tanker og MANGE lange snakke, om hvad vi skal gøre først. Vi har brugt aftener på at kigge på tegninger, lægge planer og ikke mindst drømme om resultatet derude i fremtiden.

Ham den lange har bestemt, at det er gulvet der skal kigges på først, det er meget skævt i sådan en gammelt hus (Den gamle dame har “hofte skred”). Det har helt sikkert sin charme, men det er måske lige lidt overkanten, når man har fornemmelsen af bjergvandringer, når man bevæger sig henover gulvet 🙂

Men hvordan i alverden finder man ud af, hvor skævt det gamle gulv egentligt er?
Min første indskydelse var, at bruge et vaterpas, eller er par vaterpas (rettere sagt). Måske sådan et smart et med laserstråle.

Vaterpar gange 2      Vaterpas i skudlinien

Løsningen gav en god indikation på, hvor meget gulvet skal rettet op (hvis vi vælger at rette det op). Da laserstrålen ramte skorstenen (billedet til højre) var den godt 20 til 30 cm over gulv (det er RIGTIG meget).
For sjovt fandt jeg på at lave Carlsberg testen, se med her, hvordan testen gik

Har du tips og tricks til hvad vi skal stille op med gulvet? Jeg selv er gået i tænkeboks?

Mere af mig ?

Så kan du  altid følge mig og bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og Bloglovin. Du er også altid velkommen til at lægge en kommentar eller en hilsen her under.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårs mad - Nemme sellerifritter