En god krydret fætter

Gulv mysteriet

//

Min første “byggeblog” handlede om gulvet, om hvor skævt det var og hvad pokker vi skulle stille op med det. Nogen har i sin tid forsøgt at rettet gulvet op med nogle gulvplader, men hvis du har set min Carlsberg test i den første blog, ved du at gulvet er pil skævt.

Så hvad pokker stiller vi op? Køber vi bare et nyt klikgulv og lægger oven på det nuværende? Eller retter vi gulvet op og hvis ja, hvordan?

Pyha.. det er blevet til mange lange snakke, mange tanker, mange idéer og ikke mindst store overvejelser. For det er lidt af en underdrivelse, at gulvet er forsøgt rettet op med “et par” gulvplader, der er helt er præcis 105 stk. De er enten skruet,- eller sømmet fast, men i hvad?

Gulvplader

Det er her nysgerrigheden sætter ind.. for hvad er der nedeunder? Er der endnu et gulv og hvis ja, er det ødelagt eller måske blot gammelt ? Hvem kan vi spørge om det ? Ingen…suk…

Derfor er der nok ikke et bedre udtryk end Gulv mysteriet. For oveni vores hverdagsliv og det lille landsted, har vi brugt det sidste lang stykke tid på at tale og tænkte gulvplanlægning.

For et nyt gulv kan koste rigtigt mange penge, samt håndværker timer ect., men hvad nu hvis det viser sig, at der er det originale gulv fra 1850’erne der gemmer sig under de der gulvplader? Måske tykke smukke  gulvbrædder fra den gang med godt håndværk.
Her kommer “ham den lange” så ind i billedet, for han vil (koste hvad der vil… altså i tid), se hvad der gemmer sig under pladerne.

Som sagt, så gjort. .. set igang…Brækjern, hammer, skruemaskine ect.

Orginalgulv

Så det var lidt ligesom at “vinde i lotto” at finde det originale gamle gulv under de første plader. wauw. Og nu kommer det spændene så… for hvordan ser det så ud når alle 105 plader er fjernet? Vi ved det ikke.

Orginalgulv_med_mere  Test_af_orginalgulv

Ham den lange har testet et par brædder med en skruetrækker, for at se om de var gode nok…. og so far ser det altså meget godt ud. Så nu er det spændene at se hvad der sker, når alle pladerne er pillet af. (om mange timer)

Så hvis du lige har et par gulv tips i ærmet, så giv endelig lyd,  jeg tager imod med kys hånd.

Fortsættelse føler…

Mere af mig og min mange projekter, så kan du altid følge bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og Bloglovin
//

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En god krydret fætter