Skrupskive... en vild fætter

DIY – Sådan dyrker du din egen avocadoplante

Går du og drømmer om at dyrke din egen avocado plante, så får du her mine bedste tips.

Siden jeg var lille, har jeg fået alt muligt til at spirer og avocadostenen er ingen undtagelse. Det er dejligt at kunne genbruge noget som de fleste af os normalt ville smide i skraldespanden. Hurra for recycle altså !

Jeg ved godt, at det ser smadder godt ud på Instragm, at sætte den stakkels avocadosten på nogle pinde i toppen af et glas, med vand i.  Men der findes altså en nemmere måde at få avocadostenen til at spirer på.

Begge metoder kan bruges og du skal gøre det som du har det bedst med,  for de tager begge to tid.. ikke bare nogle uger, men af og til kan den stædige krabat være måneder undervejs.

Sådan gør du

  1. Spids avocadoen (uhmm) og vask derefter  avocadostenen ren
  2. Du behøver ikke at tvinge den brune skal af, med mindre den falder af, af sig selv.
  3. Du kan lægge stenen oven på jorden og give toppen af den et lille tryk, så den tykke ende kommer lidt ned i jorden (som på fotoet her under)
  4. Du kan også proppe avocadostenen helt ned i jorden. Der skal være lige så meget jord oven på stenen, som tykkelsen på avocadostenen.
  5. Lad planten stå samme sted hele tiden, også når den vokser
  6. Faktisk kan du ikke gøre så meget galt 😉
  7. Husk at vande stenen, ikke for meget og ikke for lidt. Jorden må ikke være drivvåd

Efter at avocadostenen spirer går det hurtigt og planten vokser og vokser. De 2 planter her er ca. 8 måneder gamle og bliver ved med at skyde.

På planten til venstre har jeg  nippet toppen af, for at se om det vil lykkes mig at få grene på planten. Da jeg ikke har prøvet det før, er jeg spændt på at se om skudende bliver på planten eller om de visner. Indstil videre har planten reageret ved lidt brune blade og 2 små skud.

 

Tip.. flyt ikke på planten.. og rør ikke ved bladene.

Min årelange erfaringer er med at dyrke avocadotrær er at avocadoplanten er en start dame, så er det sagt. Kommer man til at rører ved bladene bliver de brune og fladet af. I hverstefald dør hele planten og så skal du starte forfra igen og det er sååå træls siger jeg bare!

 

Af hele mit hjerte, tak fordi du læser med. Du kan også følge bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skrupskive... en vild fætter