Søvnløse nætter og måske hjemløs

Kryddersnaps på grønne valnødder

(Repost med nye billeder) 
Jeg er nok ikke den eneste, som synes at det er en lidt spøjs sommer og her en hel måned før tid, kan du sætte valnøddesnaps over. Valnødderne er flotte og grønne og helt perfekte.

Kryddersnaps med valnødder

Opskrift
8 grønne valnødder
1 fl. Brøndums snaps
1 stort marmeladeglas

Valnødderne vaskes og deles i 4
Kom dem i glasset
Hæld Brøndums snaps over og luk låget.
Lad de trække i 5 – 6 måneder

Valnøddesnapse kitNår der der gået 5-6 måneder har du  tjerresort essesn som skal filtres. Det gør du  ignnem et ublegt kaffefilter og gerne 2 gange, da der godt kan være meget bundfald i glasset.

Essensen fortyndes 1 til 10. Bruger du ikke alt din essens, kan den sagtes gemme i lang tid. Der bliver til et par plasker ud af denne portion.

Et lille tip…. Lav 2 flasker med fortyndet snaps. Gem den ene flaske på bagerste hylde og glem alt om den i en 4 -5 år.  Hvis du ikke har lyst til at vente 4 -5 år kan den anden flaske drikkes når den har stået og sat sig, efter ca. 2 måneder.

Husk at snaps tager tid.. og man skal prøvesmage meget undervejs.

Som pappa Stroyer siger ” den dag du smager på flasken du gemte i skabet, vil den smage lige så godt som cognac”…..Og min far ved ting om snaps 🙂

Valnøddesnaps 2016

Har du spørgsmål eller har du selv nogle gode snapse fif, så læg en hilsen her på bloggen 🙂 Og du kan altid følge mig og bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og Bloglovin

6 kommentarer

 • Carsten

  Har valnødder stående for at trække i vodka. De har stået uden at blive filtreret i ca 17 måneder. Mange skriver trække tiden er knap så lang. Kan man trække for lang tid, ikke kun på valnødder, men generelt. Tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Carsten, ja man kan godt lade noget trække for lang tid. Valnødder trækker normalt end 5-6 måneder og derefter fortyndes essensen.
   Jeg ville nok kasserer dem du har nu og lave en ny omgang. Så vil du ikke blive skuffet over smagen. Og på Brøndums snaps bliver det næsten som cognac når det fortyndes op og gemmes. Held og lykke med det hele

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila Jensen

  Min favorit snaps er: skovmærke
  En hel skyllet plante findes i skovbunden ca. Maj, kommes i et glas overhældes med votka og trækker så længe som muligt. Smages til og alt afhængig af trækketiden fortyndes. Moms

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa.
  Jeg er ny i det her med at lave snaps.
  Kan jeg godt bare lagre essensen efter filtrering? Og hvor længe?

  Eller kan jeg nøjes med at filtrere det essens jeg skal bruge til en flaske snaps og lade resten stå og trække yderligere? Og i så fald hvor længe?

  MVH
  Michael

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Michael,
   Det er aldrig for sent at komme i gang med at lave snaps.. så velkommen:)
   Du kan sagtens gemme essensen efter filtrering, i mange år. Men du vil nok
   opleve at du igen, efter du har fortyndet din snaps, ladet den stå og smagt på den,
   at den kan fortyndes lidt igen efter ca. 1 år.
   Hilsen Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søvnløse nætter og måske hjemløs