Selv de smukkeste drømme går op i røg

Lad profferne komme til !

{Indeholder affiliate links.}
Fik du ikke fik læst min seneste blog over på Bolius.dk ? Så får du det da lige her ! Selv tak 🙂

Som I ved er renoveringen af vores ældgamle lejlighed er i fuld gang. Undervejs er dog vi stødt på de underligste byggekrav, selv om jeg egentligt synes at der er lavet et godt benarbejde inden vi overhovedet købte lejligheden.

Heldigvis er det marginaler der er kommet bag på os, men at vores skorstene fra et ene år til det andet pludselig ikke virkede mere, ja den skulle jeg lige have forklaret.

Skorstensfejerens ord er lov
Da vi er flere etager som skal dele sammen skorsten, havde jeg booket et møde med vores lokale skorstensfejer for at få afklaret, hvordan vi skulle forholde os og leve op til de krav der stilles, for at kunne tage en skorsten i brug. Jeg havde hørt lidt her og der, noget med røgforgiftning og andre skrækscenarier, som jeg gerne ville have styr på.

Skorstensfejeren gik lidt rundt og kiggede og efter 5 minutter sagde han ja de der skorstene må I ikke bruge mere. De er alt for gamle og det vil være for farligt at sætte nye kakkelovne op?.

Jeg må have lignet et spørgsmålstegn, for den gamle kakkelovn havde virket fint indtil året før vi købte lejligheden og som ved et trylleslag virkede vores skorstene så åbenbart ikke mere. Det var for mig ikke helt logisk.

Skorstensfejeren forklarede, at de mange gamle murede skorstene ofte er så nedbrudte inden i af løbesod og kondensvand, at det kan føre til skorstensbrande og alene af den grund måtte vi ikke bruge skorstenen mere. Han forslog nogle ting vi kunne undersøge, men fortalte i samme ombæring, at vi nok skulle forberede os på at det ikke ville blive helt gratis.

Vi køber da bare noget stål!
Da han gik stod jeg tilbage forvirret og skuffet. Nu skulle der igen laves en hel del benarbejde, der skulle googles, læses op på paragraffer, og indhentes tilbud og alt muligt andet jeg faktisk ikke gad. Ja, jeg var møg sur og mest på mig selv, fordi jeg godt kunne se, at der var et problem.

Jeg kunne bare kigge på alt løbsoden på skorstenen der var trukket så meget ud på ydersiden, at det nogle steder var dryppet ned på gulvet. På dage med regnvejr lugtede hele lejligheden også ret surt.

Vores nye løsning blev en Isodor stålforing inden i skorstenen. En løsning, de 3 andre nye andelshaver også kunne bruge for at få den eftertragtede godkendelse. Samlet indgik vi et godt samarbejde om den nye rørføring op igennem hele bygningen. En løsning, som både vi og skorstensfejeren kunne leve med.

Det blev en win win for alle, dels fordi at alle nu fik nye brandsikre rør, men også fordi vi kunne dele udgifterne til projektet og materialer.

Lad profferne komme til
Selv om nogen af os er meget handy, valgte vi at bookede et professionelt firma til at ordne montagen. Det meste af arbejdet med de nye stålrør kunne klares inden fra lejlighederne, men den afsluttende del af montagen skulle ske oppe på taget, på toppen af skorstenen og via en lift.

Inden i lejlighederne blev der opsat nye renselemme fra Morsø, som er nemme at komme til når skorstensfejeren skal rense rørene. Det hele tog lige knap to dage. Ganske nem løsning på et ellers irriterende problem, og så have alle fået nye rør i lejlighederne.

Fordele ved Isodor stålforing:
Kan monteres på 1- 2 dage
Det meste af stålforingen kan monteres inde fra
Lang levetid
Hvis du er handy, kan du selv sætte stålforingen op
Den nye renselem er tæt og i orden
Du kan selv bestemme, på hvilken side af skorsten renselemmen skal sidde
Du kan selv bestemme, om du skal have gulv eller væghængt brændeovn

Ulemper
Dyr liftleje (hvis der er behov for en lift)
Reparationsarbejde indvendigt på murværket (mure/male arbejde)

Før vi må ibrugtage vores nye miljørigtige brændeovnen skal den nye rørføring samt de ny ovne godkendes af den lokale skorstensfejer. Det skal jeg nok fortælle om senere.

Du kan også følge Chicken and Stilettos via min youtubekanalInstagram, eller på Facebook.

2 kommentarer

  • Peer Nørgaard

    Vi fik sat en keramisk stentøjs kerne i vores skorsten, det fungerer upåklageligt , det kostede lige knap 10000 kr inklusiv moms med 2 tilslutninger og 2 renselemme

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selv de smukkeste drømme går op i røg