Personlige værtindegaver er det nye sort

Hjælp, jeg har fået Streptocarpus !

Åhh nej, sidder du måske og tænker. Det er da træls at blive syg om sommeren og ja, med den overskrift burde jeg måske nok være på antibiotika. Heldigvis er Streptocarpus saxorum navnet på en af de nye fine planter, som jeg har været ude at købe til min lejlighed.

I en af mine flyttekasser har jeg så heldig, at finde et gammelt gavekort til en planteskole, som ligger tæt på det lille landsted. Da gavekortet var et par år gammelt, skyndte jeg mig derud for at finde nogle nye planter til min meget tomme lejlighed.

plantekasse-og-zinkkrukke

Planteskolen hedder Grønne Hjem og det er et virkeligt fint sted (jeg viste billeder derfra, på min Instagram story her den anden dag). Jeg har været der et par gange før, dels fordi de både har planter til inde og ude, men også fordi jeg henter inspiration i deres sæson udstillinger.

Jeg har købt et par forskellige og lidt anderledes planter og ikke de klassiske “blogger planter :). Jeg kan godt lide, at ting omkring mig har en god historie eller at det ser spøjst ud.

I det øjeblik jeg kom ind ad døren, fik jeg øje på Streptocarpus saxorum, ja det hedder planten faktisk.

streptocarpus-saxorum-blade

Det er en plante jeg aldrig har set,- eller hørt om før, derfor kom den med mig hjem. Det siges, at når man ser på Streptokok bakterien gennem et mikroskop, har den samme farve som planten. Der af navnet Streptocarpus saxorum.

streptocarpus-saxorum-i-blomst

plante-kasse-interior

I lejligheden har vi 5½ meter til loftet. Jeg lede efter en høj plante da jeg var afsted, eller et lille træ jeg kunne tage med hjem.

Som 77’er barn er jeg, som mange andre, vokset op med kæmpe stuebirk. Stuebirken er utrolig nem at holde og den passer stort set sig selv, bedst af alt ja så er den svær at “slå ihjel”.

Jeg tænker… kunne stuebirken ikke blive en nye “blogger plante” ? Den er total retro og gummitræet skal vel også have en konkurrent?

Os fra 70érne burde slå et slag for, at den kommer på mode igen … og jeg går forrest !

streptocarpus-saxorum-og-stuebirk-fint-interioer

En lille hilsen og stor tak søde Dan på planteskolen, for en super services og den sjoveste snak om “blogger planter” that make my day!

Af hele mit hjerte tak fordi du læser med 🙂
/Stine

Du kan også følge bloggen via min YouTubekanal eller på InstagramFacebook og på Bloglovin.  

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Personlige værtindegaver er det nye sort