Fløjlsbløde flåede tomater – homemade

Jeg vil lige dele en nem opskrift med jer, på mine hjemmelavede flåede tomater, som jeg har hygget mig med at lave i det lille landkøkken for nogle dage siden.
Køkkenhaven lukkes langsomt ned for i år og jeg har plukket de sidste søde tomater. De her laflange tomater skal ikke bruges i salaten, de skal på glas og gemmes til de mørke måneder, som vi går i møde.
De er selvfølgelig helt igennem økologiske og hjemmedyrket fra bunden, selv frøet til planten, er hjembragt fra en af mine rejser til Firenze, hvor jeg altid køber tomater hos en biodynamisk landmand og gemmer frøene.
Hvis du ikke har tomater i din egen haven, men gerne vil prøve at lave flåede tomater fra bunden, kan alle slags købe-tomater også sagtens bruges.
Flåede tomater kan bruges til alt fra pasta retter til en lækker tomatsuppe, og selvfølgelig til kødsovsen.
Sådan gør du
- Skyl og vask dine tomater, skær enden af hvor stilken har siddet
- Sæt en gryde vand over til det koger
- Kom tomaterne i det kogene vand i nogle få minutter til skindet flækker
- Tag dem op og kom dem i en si
- Skyl med koldt vand så du giver skindet et chok
- Tag skindet af
Rigtigt god tirsdag og tak til alle jer som læser med 🙂 Stine
Du kan også følge bloggen via min YouTubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin.
Hi there all, here every person is sharing these
kinds of knowledge, therefore it’s fastidious to read this website, and I used to visit this weblog every day.