Kreativ på nettet

Fløjlsbløde flåede tomater – homemade

Jeg vil lige dele en nem opskrift med jer, på mine hjemmelavede flåede tomater, som jeg har hygget mig med at lave i det lille landkøkken for nogle dage siden.

Køkkenhaven lukkes langsomt ned for i år og jeg har plukket de sidste søde tomater. De her laflange tomater skal ikke bruges i salaten, de skal på glas og gemmes til de mørke måneder, som vi går i møde.

De er selvfølgelig helt igennem økologiske og hjemmedyrket fra bunden, selv frøet til planten, er hjembragt fra en af mine rejser til Firenze, hvor jeg altid køber tomater hos en biodynamisk landmand og gemmer frøene.

Hvis du ikke har tomater i din egen haven, men gerne vil prøve at lave flåede tomater fra bunden, kan alle slags købe-tomater også sagtens bruges.

Flåede tomater kan bruges til alt fra pasta retter til en lækker tomatsuppe, og selvfølgelig til kødsovsen.

Sådan gør du

  • Skyl og vask dine tomater, skær enden af hvor stilken har siddet
  • Sæt en gryde vand over til det koger
  • Kom tomaterne i det kogene vand i nogle få minutter til skindet flækker
  • Tag dem op og kom dem i en si
  • Skyl med koldt vand så du giver skindet et chok
  • Tag skindet af

IMG_7632
IMG_7633

IMG_7634


IMG_7635

Rigtigt god tirsdag og tak til alle jer som læser med 🙂 Stine

Du kan også følge bloggen via min YouTubekanal eller på InstagramFacebook og på Bloglovin.

4 kommentarer

  • Justin

    Hi there all, here every person is sharing these
    kinds of knowledge, therefore it’s fastidious to read this website, and I used to visit this weblog every day.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alette

    Hej Stine og tak for en fed blog. Hvordan konserverer du tomaterne efter du har flået dem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alette

    Hvordan konserverer du tomaterne efter du har flået den?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kreativ på nettet