Julekonfekt med O.P. Anderson

Lyden af knitrende brænde

Det er så skønt, når jeg får “ønsker” til blogemner fra jer, mine søde følgere. Denne blog er derfor skrevet på en forespørgsel, om vores nye brændeovne.

I love it, så enkelt kan det siges ! Der er noget helt helt specielt over lyden af knitrende brænde og duften af svovl fra en strøgen tændstik. Det er sådan en helt banal ting, som gør mig lykkelig over vores 2 nye fine brændeovne.

En gråvejrsdag på landet, er lige så god som en mørk decemberdag i lejligheden, for der er altid en grund til at tænde op.

I lejligheden er det dog noget helt specielt, for der er to nye fine ovne. En i stuen og en i soveværelset. Lejligheden er L formet og delers over af to gamle bygninger som støder sammen. Derfor er der to skorsten som jeg før har fortalt om her og her .

Der er lidt delte meninger om det er overkill med to brændeovne i én lejlighed, men personligt synes jeg at det giver en helt masse charme, når der er tændt op – og man sidder i sofaen og hygger sig, eller en lørdag morgen under dynen med et strejf af hotelsteming i soveværelset.

Processen
Hele processen med at vælge brændeovne har ikke været helt nemt, for med et stramt byggebudget har både prisen, designet og kvaliteten skulle hænge sammen. Det har heller ikke gjort det nemmere at skulle købe hele to nye ovne på en gang.

For hvad er rigtigt at gøre? Skal det være 2 ens eller 2 forskellige, når de skal stå i hvert sit rum?

Jeg afsatte ret meget tid til at undersøge de mange forskellige ovne, både design og pris blev diskuteret livligt sammen med ham den lange, på vores aften-“byggemøder” over en kold øl.

Da stilen var fundet, anbefalede vores lokale skorstensfejer, at vi kørte en tur til et lille sted i Ishøj, hvor en del modeller var udstillet.

Der vandt Heta ovnen vores hjerter på flere områder. Prisen var under 10.000 pr. ovn. (vi skulle jo have to) de kunne monteres på væggen, designet var enkelt, og så er de produceret i Lemvig. Men det bedste ved ovnene, var noget meget mere tørt og teknisk, nemlig det der hedder brand afstand.

Forklaring: Hvor tæt på noget brandbart, må man opstille sin brændeovn.

Langt de fleste ovne har et krav på 30-50 cm. i afstand (til siden) men de ovne vi valgte, havde kun 10 cm som krav – og med synligt bindingsværk i lejligheden, var det bare spot on.
Resultatet er blevet to ens, fine sorte ovne som den smuksak herunder.. (Fotoet udlånt at Hetadk)

scanline7c-braendeovn

Montering
Basserne vejer 95 kg. stykket, og selv om jeg og ham den lange er fikse på fingerne, er der grænser for hvad vi vil kaste os ud i. Vi valgte defor at betale os fra at få dem båret op til 2 sal og monteret på væggen. Et resultat som er blevet så fint, at vi på ingen måde havde fået det så flot.

Personlig gjorde vi op med os selv, hvor meget der var at spare ved at gøre det selv, eller betale nogen for at gøre det. Det tog ca, 3 timer og vi valgte at bruge det samme firma, som også førte rørene i vores skorsten, som jeg har fortalt om her hos Bolius.dk.

heta-vaeghaengt-ovn

Spørg endeligt hvis du vil vide mere og af hele mit hjerte tak til alle jer som læser med 🙂 Stine.

Du kan også følge bloggen via min YouTubekanal eller på InstagramFacebook og på Bloglovin.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekonfekt med O.P. Anderson