Kobber og bronze gulv i køkkenet

Drømmen om endnu et byggeprojekt

{Reklame for eurodan-huse}

På den grusvej der fører hen til det lille landsted blev der for et stykke tid siden udstukket to byggegrunde. Som næsten – nabo er man nok altid lidt nysgerrig på hvilke projekter der sættes i gang og hvad planen egentlig er. Kommer der mon et slot eller en bjælkehytte fra Norge? Nå, men pt står der et skilt hvor der står, at ”Her bygger eurodan – huse.”

Hvem er mon eurodan- huse, tænkte jeg og gik hjem for at google. Sagen er nemlig den, at det lille landsted godt kunne trænge til en kærlig hånd. ”Ham den lange” og jeg har i nu et par år talt om, at der er ret mange ting ved landstedet vi godt kunne tænke os at få fikset og gjort mere nutidige. Jeg kunne se på eurodan – huses hjemmeside at de tilbyder et gratis og uforpligtende møde, så inden jeg fik set mig om havde jeg booket et inspirationsmøde i Roskilde.

Vores udgangspunkt med at bygge et nyt fritidshus er, at alle de andre byggeprojekter vi har rodet med de sidste mange år er deciderede renoveringsprojekter. Altså bibeholde alt gammelt og gøre det bedre og brugbart. Det tager tid og suger til tider al energi ud af knoglerne. Så det er ingen hemmelighed, at jeg ofte har sendt drømmende tanker i retning af at få bygget et helt spritnyt hus op fra bunden uden at skulle knokle mig selv halvt ihjel.

Så vi har ret ofte talt om, hvordan man egentligt bygger nyt, hvordan man finder den rigtige leverandør, om man selv godt må have ” Kansas” buksen på eller om et typehusfirma står for alt. Vi har ingen erfaring i den retning overhovedet, men udelukkende to x gør-det-selv- kasketter på. Derfor var jeg ekstra spændt på mødet med konsulenten i Roskilde, da det for mig var noget jeg ikke havde prøvet før.

Drømme og forventningsafstemning
Ham den lange” ikke kunne komme med til mødet med eurodan-huse. Vi har til gengæld talt så meget om vores drømmehus, om indretningen, om materialer og farver mm, at jeg følte mig godt rustet til at tage mødet på vegne af os begge. I dette tilfælde var udgangspunktet som jeg talte med konsulenten om, et typehus på 114 m2. (Ja ja, der skal jo være plads til alle kattene også!)

Derfor var det også utrolig spændene og se, hvordan vore drømme blev til mere virkelighed end før, men også hvad der kan lade sig gøre efter vores behov og hvor vi måske skal tænke anderledes end vi er vant til.

Økonomi, konsulentmøde og materialevalg
Vi har allerede for lang tid siden sat et budget for et nyt hus, men hvor meget hus kan vi så få for det når vi går i gang? Konsulenten kunne heldigvis svare på mine mange spørgsmål og kom med nogle gode og realistiske bud ud fra den økonomi og de ønsker jeg ridsede op. Det er langt fra gjort med et enkelt møde, men det gav et godt overblik og et realistisk billede af hvad der kunne lade sig gøre.

Masser af inspiration og åbent hus
Hvis du sidder og har fået blod på tanden og synes at det lyder spændende med et typehus, så kan du finde rigtigt meget fin inspiration i eurodan-huses katalog her eller smutte forbi jeres hjemmeside og se deres mange udstillingshuse.

Hvis du gerne vil se et af deres mange fine huse live, ja så holder eurodan-huse åbent hus i et af deres mange udstillingshuse hver søndag fra kl.13 -16. Deres huse er spredt ud over hele Danmark, så der altid er “et udstillingshus nær dig”, som de siger.

Mine favoritter er de her 3 huse. De er meget forskellige, men jeg ser inspiration i hvert af dem.  De kan på hver deres måde et eller andet. Enten med nogle geniale detaljer eller måden de er tænkt på.

Se lige det er vilde solcelletag..  er det ikke bare super flot ?

Denne stil er meget enkel, men jeg synes at den giver en god ro.

Og det her… det er bare så utrolig lækkert og se lige den der terrasse. Mit absolut yndlinghus.

Hilsen Stine

Tak til alle jer der følger med!  Spørgsmål modtages og besvares med stor taknemmelighed.

Du kan også følge bloggen via min YouTubekanal , Instagram eller på Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kobber og bronze gulv i køkkenet