Glutenfri rarbarbertærte med lakrids

Opskriften er ikke ny, men den er stadigvæk god og med et tvist af lakrids.
Fyld
140 gr. Sukker (gerne økologisk eller rørsukker)
2 tsk. lakridspulver
en ½ økologisk vaniljestang
2 spsk. Maizena – eller kartoffelmel (hvad du nu lige har ved hånden)
500 gr. Rarbarber (ish..- du kan sagtens bruge flere rarbarber)
Skær rarbarberne i små stykker. Vend dem med sukker, kartoffelmel og lakridspulver. Lad det stå og trække i ca. 20 min. (rører lidt rundt af og til)
Imens de trækker laver du din mørdej.. og tænder for ovnen på 200 grader.
Mørdej
150 gr. koldt økologisk smør
150 gr. økologisk boghvedemel (Du kan også bruge normalt mel)
1 spsk. økologisk sødmælk
1 spsk. sukker
Skær smørret i små stykker, kom det i en skål med mel, sødmælk og sukker. Her skal du bruge dine hænderne til at samle ingredienserne med.
Jeg bruger AMA bagespray til at smøre en tærteform med. Har du ikke sådan en smart spray 🙂 kan du sagtens bruge smør i stedet for.
(Hvis du har tid og lyst, kan du tage lidt dej til side og lave lidt pynt oven på kagen)
Lav en kugle ud af dejen og mas den flad som en pandekage. Læg dejen i midten af tærteformen, tryk dejen flad med hånden og brug dine finger til at trykke dejen op kanterne.
Kom dit fyld i tærteformen og bag tærten på nederste ovnrist i 30 min.
Lad tærten køle lidt af før du server den med vaniljeis eller flødeskum.
Spørgsmål modtages og besvares med stor taknemmelighed.
Du kan også følge bloggen via min YouTubekanal eller på Instagram, Facebook og på Bloglovin.
Uhm, hvor ser det bare lækkert ud – forestiller mig lakridsen klæder rabarberen godt, jeg elsker begge dele.