Stærke samlinger & en fin gipsvæg

DIY – Byg din egen Daybed …også på SU budget

I nogle år, har jeg haft 4 fede hjul liggende, efter jeg under en flytning,  kom til at ødelægge et sofabord og det eneste der kunne bruges igen, var de 4 hjul.

Sidste sommer, fik jeg så den (synes jeg selv) geniale ide, at jeg måske kunne genbruge dem, til et eller andet møbel, som jeg kunne bruge ude på terrassen, men også inden for i stuen i en hyggekrog. Ideén blev ført ud i livet og wupti så havde jeg bygget en lækker Daybed på hjul.

Den er godt nok ikke så lækker som den her, men igen jeg brugte hvad jeg havde ved hånden, selv om jeg må indrømme at alle da kan trænge til at pifte hjemmet op med en lækker daybed ikke?

Og måske har du lige som mig, kigget langt efter netop sådan en i alle boligbladene, fordi du ikke lige kan investere i en dyr en af slagsen?

For der er da noget ved daybed?s, ikke? Det er ikke en sofa og ikke en lænestol, men mere sådan et sted man lige slænger sig og smækker benene op. Så ligger man der og hygger sig med en god bog og en skøn kop kaffe og nyder livet.

Som handywoman vil jeg utrolig gerne slå et slag for, at vi tøser kan selv. Derfor har jeg gjort mit bedste, for  at lave en nem DIY guide til dig, så du kan lave din egen Daybed med en brugt (eller efter budget måske en ny) lille boxmadras, 4 hjul og en gammel træ palle (pallerne kan du f.eks finde hos den lokale grønthandler eller andre butikker, der får bragt varer ud på paller).

OG ….du kan gøre det hele selv! Også selv om du ikke er super handy og jeg lover dig for, at du vil være pave stolt over, at du sgu har lavet din egen daybed! Det tager ikke lang tid at lave sådan en og det færdige resultatet er unikt og råt.

Du skal bruge:
4 store hjul, måske som de her
8 lang skruer 6-8 cm.
16 skruer som passer til hullerne i hjulene
16 små flade underlagsskive (en matalskive som holder skruen på plads på hjulet)
Skruemaskine (personligt er jeg Dewalt fan)
Lineal + blyant
Lille boxmadras
1 gammel Euro palle
fukssvans fagordet for en sav 🙂

Sådan gør du:
1.På bagsiden af pallen sidder der nogle træklodser. Tegn en lige streg på forsiden af pallen, der hvor de yderste klodser er, så du ved hvor du skal save. (se foto her under)
2.Sav euro pallen over ved klodserne, en i begge ender, så du får 2 stykker,  så har du dine “ben” til din Daybed
3.Læg madrassen på gulvet med træsiden opad.
4.Brug nu dine 8 lange skruer til at skue dine 2 palleben på madrassen. Et “ben” i hver ende
5. Skrug dine hjul på palle benene. 4 skruer og skriver til hvert hjul
6. Vend madrassen om og styl nu din nye daybed som du vil.
BUM !

Sådan her så stuen ud før. Gæstesengen lå direkte på gulvet i stuen i mir lille hus på landet, ikke særlig kønt vel?

Til sylingen…
Gråt formsyet lagen
Koskind eller lammeskind
Puder
1 stk. kat … (kan unlades)

Stuen efter med den nye Daybed.. og lille Karsten (katten) har allerede taget den i brug.

Af hele mit hjerte, tak fordi du læser med. Du kan også følge bloggen via min youtubekanal , Instagram  eller på Facebook . Indlæg indeholder affiliate links.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stærke samlinger & en fin gipsvæg