Boligliv

Koldt hævede boller (Glutenfri)

?I det danske sommerland, er der ikke de samme fornøden?er som inde i byen?, sådan havde man sagt i gamle dage.
Og i den lille kolo passer det faktisk meget godt. Min ovn er ikke sådan en smart en med damp og varmluft, som der hjemme. Næ nej, det er sådan en bette ovn der kan stå på køkkenbordet, og den bliver varm på 2 sec. Den er lige præcis stor nok til at kunne rumme et par boller på en lille bitte plade.

Køkkenet i kolonihaven er så småt, at der ikke er plads til min elskede KitchenAid køkkenmaskine. Derfor er jeg en stor fan af koldhævede boller. Det er så nemt at komme det hele ned i en stor skål. Sætter dejkrogene på min gamle håndmixer, og køre det hele rundt i 5 min. Bum, dej ind i køleskabet til næste morgen, hvor jeg så kan bage et par boller.

Så bliver det ikke meget nemmere vel?

Opskrift
Find hvad du har af glutenfri mel
Hørfrø ( de kan males til mel)
Boghvede mel
Sesamfrø
Solsikkekerner græskarkerner mm.
Hirseflager (pas på de suger meget vand)
En håndfuld rosiner (for sødmen)
Nødder og mandler, kan blendes til mel.
Noget gær ca. 25 gr.
4 dl. Lunken vand
Olivenolie
Salt

What to do.
Rør gæren ud i vandet
Kom dit mel,salt og rosiner i, men ikke mere end at dejen er godt smattet
Rør rundt med din håndmixer
Kom olien i
Rør i ca. 3 til 4 min.
Sæt skålen til med vita vrap, stil det i køleskabet natten over

Næste dag:
Tænd for oven på 200 gr.
Tag skålen med dej ud af køleskabet.
Glutenfriboller_koldthaevede
Sæt bollerne på bagepladen med en ske, da dejen er klistret.
(Du kan også komme dejen i små forme, hvis du synes det er hyggeligt at få fine formede boller).
Bag bollerne i ca. 30 min.

Her de færdige boller med og uden form

Nybagte_glutenfri_boller

Glutenfri_boller_i_form

Har du nogle erfaringer med at bage koldt hævede glutenfri bagværk? Hvis ja, høre jeg meget gerne om dine erfaringer, her på bloggen.

Du kan altid følge mig og bloggen via min youtubekanal eller på Instagram, Facebook og Bloglovin. Du er også altid velkommen til at lægge en kommentar eller en hilsen her under.

2 kommentarer

  • Hej 🙂
    Vil bage dine boller men kan ikke se nogen steder i din opskrift hvor meget mel der skal i .

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Lone, dejen skal være godt smattet ligesom når man feks. laver frikadellefars 🙂
      Derfor skal du ikke bruge et bestemt antal gram af hver. Du skal blot komme det i dejen hvad du godt kan lide, og holde øje med at den ikke bliver for fast. Håber at det giver mening.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boligliv